Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sparris elegance

Ett lättlagat tilltugg eller en del av en förrätt får du genom att laga till denna sparrisrätt. De fräscha sparrisarna inlindade i Serranoskinka blir lite lyxigare då de serveras tillsammans med aioli smaksatt med lime och saffran.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort 1-2 cm av nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten i 1-2 minuter. Plocka upp sparrisen och kyl av den i kallt vatten. Låt den rinna av på hushållspapper.
  2. Linda in 2 sparrisar i varje skinkskiva. Servera sparrisknytena med aioli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på aioliförpackningen.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 12 gröna sparrisar
  • 6 skivor serranoskinka eller lufttorkad skinka
  • 2 dl lime- och saffransaioli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1030 kJ / 246 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer