Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Serranoskinka med rostade sommargrönsaker och paprikafärskost

En vacker och rik tallrik med somriga rostade grönsaker som sparris, färsk lök och rödbetor. Till detta serverar du en krämig färskoströra smaksatt med paprika och även delikat Serranoskinka. Makalöst gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och skölj morötter och potatis. Ansa och skala rödbetorna med potatisskalare. Skär bort ca en cm av botten på sparrisen. Ansa och skär löken i fina klyftor.
  3. Dela potatis och rödbetor på hälften och blanda dem med morötterna i en bunke tillsammans med hälften av olivoljan, salt och peppar. Lägg på en plåt, sätt mitt i ugnen 20-25 minuter.
  4. Blanda lök och sparris med resterande olivolja, salt och peppar och lägg på samma plåt som rotfrukterna när det återstår 5 minuter av rosttiden.
  5. Mixa paprikan slät. Blanda paprikapurén med cream cheese och smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera rostade grönsaker med paprikafärskost och serranoskinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 knippmorötter
  • 12 färska potatisar
  • 8 små rödbetor
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 färska lökar
  • salt och peppar
  • 4 msk olivolja
  • 200 g cream cheese
  • 1 grillad paprika
  • 12 skivor serranoskinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?