Spare ribs El Bulli-style
Världskände kocken Ferran Adrià bjuder här på sina bästa revbensspjäll med hemgjord barbecuesås. Efter ett par timmar i ugnen är de smältande möra och saftiga.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 2 kg spareribs (tunna revbensspjäll)
1 1/2 msk salt
ca 7 1/2 dl barbequesås (se länk nedan)
ca 2 1/2 dl vatten
rivet skal av 1 apelsin (väl rengjort)
ev ca 1 1/2 tsk chiliflakes
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4829 KJ / 1154 kCal
Fett81 g
Salt10 g
Kolhydrater15 g
Protein91 g
Kommentarer
Lite tråkig smak tyckte jag som gillar lite rökigare ribs. Jag lyssnade på kommentarerna nedan att dubbla mängden till såsen och det blev bra!
Fredrik
2023-06-19Rätten är jättegod, men receptet till barbequesåsen blev bara 4dl färdig sås. Vill man ha 7,5dl som det står i receptet är det bäst att dubbla alla ingredienser i bbqsåsens recept.
Kristian
2022-07-03👌WOOW😲Det här var gott! Slå INTE vattnet över, utan bredvid så du inte sköljer av alla göttiga kryddor i bbqsåsen. Jag tog ut dem efter halva tiden och penslade/öste ribsen. Vet inte om det ens var nödvändigt, men jag fick tjuvkika lite på ribsen. Nästa gången, för det blir flera gånger, kommer jag nog bara låta dom vara. Inga problem med länken alls för mej🤷🏼♀️
Carina
2022-04-09