Spare ribs El Bulli-style | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Spare ribs El Bulli-style

Världskände kocken Ferran Adrià bjuder här på sina bästa revbensspjäll med hemgjord barbecuesås. Efter ett par timmar i ugnen är de smältande möra och saftiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg spare ribs i en långpanna med köttsidan uppåt. Strö över saltet.
  3. Täck köttet med barbecuesås, se receptet Barbecuesås. Häll över vattnet.
  4. Täck formen väl med aluminiumfolie. Ugnsstek i 1 1/2 timme.
  5. Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter. När spjällen fått fin färg och köttet lossnar lätt från benen är de klara.
  6. Skär upp och lägg på serveringsfat. Riv över apelsinskalet och ev chiliflakes för den som vill ha lite hetta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 2 kg spareribs (tunna revbensspjäll)
  • 1 1/2 msk salt
  • ca 7 1/2 dl barbequesås (se länk nedan)
  • ca 2 1/2 dl vatten
  • rivet skal av 1 apelsin (väl rengjort)
  • ev ca 1 1/2 tsk chiliflakes
Lägg till i inköpslistan