Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillribs med asiatisk rödkålssallad

Grillribs med rödkålssallad är en god grillrätt. Den fräscha salladen är ett gott alternativ till coleslaw som passar perfekt till de grillade revbensspjällen. Smaksätt rödkålen med soja, honung, sesam, chili, lime och koriander. Krispigt och smakrikt! Förkoka revbenen för snabbare grilltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv ingefäran. Blanda den med honung och soja. Pensla köttet med ingefärsblandningen.
  2. Grilla köttet över glöd tills det får fin färg. Flytta det sedan över till indirekt värme och grilla vidare ca 30 minuter eller tills köttets innertemperatur är 80°C. Vänd och pensla köttet då och då under grillningen.
  3. Sallad: Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Låt svalna.
  4. Strimla rödkålen och blanda den med soja, honung och pressad lime. Låt stå ca 10 minuter.
  5. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salladslökarna. Hacka koriandern. Vänd ner det och sesamfröna i rödkålen strax före servering.
  6. Till servering: Servera grillribsen med rödkålssallad och gärna ris.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g grill spareribs (grillribs)
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk soja
Asiatisk rödkålssallad
  • 1/2 msk sesamfrön
  • 400 g rödkål
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime
  • 1 röd spansk peppar
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2933 kJ / 700 kCal