ÖVER 60 MIN | Avancerad

St Louis Cut pork ribs

Ett riktigt värstingrecept för den som vill testa på äkta barbecue. Köttet tar timmar att grilla vilket ger möjlighet till skönt utehäng med gästerna. Det går även bra att tillaga köttet på låg temperatur i ugnen 3-4 timmar.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in rub runt hela köttet. Låt vila i 1 timme. Tänd grillen/smokern. Ställ in en form med vatten och lägg blötlagda rökträbitar på briketterna. Justera temperaturen till ca 120°C.
  2. Lägg på köttet och rök/grilla i ca 2 timmar.
  3. Blanda äppelcidervinäger och äppeljuice. Spreja sedan köttet med bladningen genom att använda en blomspruta. Spreja var 20–30 minut. Fortsätt tills köttet är riktigt mört. Tar totalt 3–4 timmar.
  4. Sista timmen kan glazen penslas på i omgångar. Men tänk på att värmen försvinner när man öppnar locket speciellt om klotgrill används. Då behöver spjällen justeras. Den kan också behöva fyllas på med briketter.
  5. Ta ut köttet när det är klart. Pensla med ytterligare glaze och linda in det i aluminiumfolie. Låt vila ca 30 minuter.

För alla
Kontrollera innehållet på förpackningen.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 2200 g St Louis cut pork ribs
  • medföljande rub
  • medföljande glaze
  • 1 dl äppeljuice
  • 1 dl äppelcidervinäger