Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ensalada campera - marinerad, rostad paprika

Ensalada campera, eller rostade paprikor i marinad är en spanskdoftande rätt vilken passar utmärkt på ditt tapasbord eller som tilltugg vid middagen. De marinerade paprikorna med sin syrliga dressing garneras med färsk oregano innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med den kupade sidan uppåt på en bakpappersklädd plåt.
  2. Grilla paprikorna i 250°C, ca 20 min tills skalet börjar bli svart och bubbligt. Låt paprikorna svalna något och dra sedan av skalet.
  3. Skär paprikorna i breda strimlor och lätt på ett serveringsfat. Blanda samman oljan med vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över paprikorna och klipp över oregano.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kruka oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?