UNDER 30 MIN | Medel

Spansk chark med pasta och paprikasallad

Låt Spanien komma på besök i form av denna spanska chark med pasta och paprikasallad. En färgglad rätt som smakar därefter och som toppas med salladslök för lite extra krisp. Smaklig middag önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Sjud upp pastasåsen och tapenaden i en kastrull.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar och blanda med löken och olivoljan. Krydda med peppar.
  5. Servera pastan med sås, paprikasallad och chark.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden, charken och chorizon.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 390 g pastasås basilika
  • 1 msk tapenade (paprika, zucchini, aubergine)
  • 2 port färsk pasta (gärna fettuccine)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk olivolja
  • peppar
  • 120 g charkuterier (tapastallrik)
  • 100 g skivad chorizo

Näringsvärde
Per portion

Energi 3129 kJ / 753 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept