Spanakopita - grekisk spenatpaj med filodeg och fetaost

Spanakopita - en frasig grekisk filodegspaj med spenat och fetaost. En ljuvlig spenatpaj smaksatt med citron, dill och muskot. Toppa med sesamfrön och servera med en krispig sallad.

Ingredienser
6 portioner
1  gul lök
2  vitlöksklyftor
ca 2 msk olivolja
600 g bladspenat
20 g dill (eller blanda med andra örter som mynta och persilja)
300 g fetaost
3  ägg
1/2  citron (1/2 msk finrivet skal, för 6 port)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk riven muskotnöt
1 förp filodeg (à ca 450 g)
1 1/2 dl olivolja
1 msk sesamfrön (kan uteslutas)
Till servering
 blandsallad
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan sallad till servering.
Energi2701 KJ / 645 kCal
Fett40 g
Salt2.9 g
Kolhydrater48 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer