Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mustig köttfärssås med pasta

Mustig köttfärssås med inslag av enbär, timjan, vinbärsgelé och persilja. Snabblagat, enkelt och underbart gott! En middag som passar utmärkt till vardags. Servera med pasta och gärna en klick crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och grovriv selleri.
  2. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör om så att den smular sig.
  3. Rör i lök och selleri och låt det fräsa med.
  4. Rör i salt, peppar, enbär, timjan, tomatkross, gelé och persilja. Låt såsen koka utan lock ca 3 minuter och späd ev med lite vatten.
  5. Till servering: Servera med kokt spagetti och toppa med en klick crème fraiche.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktofri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Stek i olja eller mjölkfritt margarin. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). 
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 100 g rotselleri
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10 krossade enbär
  • 1 1/2 tsk timjan
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 msk vinbärsgelé
  • 1/2 dl hackad persilja
Till servering
  • 4 port spaghetti gärna fullkorn
  • 1 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden