Pasta med sparris, dill och citron
Den här krämiga pastan med sparris får smak av citron och färsk dill. Fräs sparrisen hastigt i en stekpanna, tillsätt citronskal och grädde. Blanda spaghettin med sparrissåsen och vänd ner dillen precis före servering.
Ingredienser
4 portioner
2 knippen grön sparris (à 250 g)
skal och saft av 1 citron
1 kruka dill
1 msk olja
2 1/2 dl mellangrädde
salt
svartpeppar
500 g färsk pasta (gärna spaghetti)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1672 KJ / 400 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tror lite fetaost till vore bra. Saft från en hel citron blev lite för mycket för mig.
Sara
2024-04-21Hur många gram torr pasta ska man ha som motsvarar den mängd färsk pasta?
Mina
2024-04-10Hej Mina! På ett ungefär 280 gram torkad pasta. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-15Tog Penne eftersom jag tycker att spaghetti smakar bäst ihop med tomatbaserade såser. För övrigt var receptet jättegott håller med Björn ang. tillagningen.
Eva
2022-05-28