Spagetti med tomat, sardeller, kapris och oliver
![Spagetti med tomat, sardeller, kapris och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Enkel och smakrik italiensk pasta med sardeller, tomater, lök, kapris, oliver och persilja. Spagettin blandar du med såsen och serverar med riven parmesanost på toppen.
![Spagetti med tomat, sardeller, kapris och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk sardeller (à 56 g)
6 tomater (6 tomater motsvarar ca 400 g)
1 dl vatten
10 gröna oliver
2 msk kapris
1 dl hackad persilja
280 g spaghetti
svartpeppar
nyriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett12 g
Kommentarer
En god middagsrätt.Jag använde svarta kärnade oliver som jag hackade. Det gav mera smak.Sedan använde jag färst pasta som jag blandade i såsen.
Jeanette
2005-10-02Helt okej vardagsrätt. Om jag lagar den igen tänker jag hacka oliverna i stället.
Desireé
2003-07-08