Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spagetti med tomat, sardeller, kapris och oliver

Enkel och smakrik italiensk pasta med sardeller, tomater, lök, kapris, oliver och persilja. Spagettin blandar du med såsen och serverar med riven parmesanost på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i en kastrull eller låg vid panna. Tillsätt sardellerna och låt fräsa med någon minut.
  2. Skölj och tärna tomaterna. Lägg dem i kastrullen och häll över vattnet. Låt puttra ca 10 minuter.
  3. Skiva oliverna. Blanda ner oliver, kapris och persilja i såsen.
  4. Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt spagettin rinna av.
  5. Blanda spagettin med såsen. Servera med svartpeppar och riven parmesanost som var och en får krydda sin portion med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk sardeller (à 56 g)
  • 6 tomater (6 tomater motsvarar ca 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 10 gröna oliver
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackad persilja
  • 280 g spaghetti
  • svartpeppar
  • nyriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 400 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden