Spagetti med tomat, sardeller, kapris och oliver
Enkel och smakrik italiensk pasta med sardeller, tomater, lök, kapris, oliver och persilja. Spagettin blandar du med såsen och serverar med riven parmesanost på toppen.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk sardeller (à 56 g)
6 tomater (6 tomater motsvarar ca 400 g)
1 dl vatten
10 gröna oliver
2 msk kapris
1 dl hackad persilja
280 g spaghetti
svartpeppar
nyriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett12 g
Kommentarer
En god middagsrätt.Jag använde svarta kärnade oliver som jag hackade. Det gav mera smak.Sedan använde jag färst pasta som jag blandade i såsen.
Jeanette
2005-10-02Helt okej vardagsrätt. Om jag lagar den igen tänker jag hacka oliverna i stället.
Desireé
2003-07-08