Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Spagetti med rödlökstomatsås

Otroligt enkelt och gott recept på spaghetti med rödlökstomatsås. Du gör tomatsåsen av rödlök, bacon, konserverade tomater och basilika. Servera pastan med såsen och hyvlad ost. Mättande och aptitligt rätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla rödlöken.
  2. Skär upp baconen i bitar.
  3. Stek baconet knaprigt tillsätt löken stek den tills den är glansig och mjuk (kan behövas tillsättas lite rapsolja om det upplevs torrt).
  4. Tillsätt tomaterna och låt dem koka upp.
  5. Krydda med red hot chili pepper och färsk basilika. Salta och peppra.
  6. Låt såsen småkoka.
  7. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  8. Blanda sedan pastan i såsen, kasta runt pastan i pannan, hyvla över osten på den färdigupplagda pastan. Klart att servera!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 rödlökar
  • 1 paket bacon à 140 g
  • 2 burkar konserverade hela tomater
  • 400 g spaghetti
  • 1/3 tsk red hot chili peppar (mer om man vill ha starkare)
  • 8 stora basilikablad
  • Bredsjö hårdost eller Västerbottensost eller annan svensk lagrad ost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer