Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fräsig kyckling- och paprikapasta med bacon

Ett smakrikt och snabblagat recept på pasta med kyckling, paprika och bacon. Du gör kyckling- och paprikapastan av bland annat vitlök, paprika, bacon, kycklingfilé, spaghetti och haricots verts. Servera med riven ost och frisk ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2011
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röda spetspaprikor
  • 140 g bacon
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g spaghetti
  • 150 g haricots verts
Till servering
  • 1 dl riven ost t ex svecia
  • 1/2 påse ruccola
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla spetspaprikan. Skär bacon och kyckling i strimlor.
  3. Knaperstek baconet i en torr, het stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Stek kycklingen i oljan ca 3 minuter i stekpannan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök, paprika och timjan. Låt steka ytterligare ca 2 minuter. Blanda i bacon.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår.
  6. Häll av pasta och haricots verts, men spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port). Blanda spaghetti, bönor och kokvatten med kycklingfräs. Smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa pastan med riven ost och ruccola vid servering.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: välj hårdost lagrad mer än 3 månader.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(16)

Näringsvärde
Per portion

Energi
2687 kJ / 642 kCal
Läs mer om näringsvärden