Recept: Fräsig kyckling- och paprikapasta med bacon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Fräsig kyckling- och paprikapasta med bacon

Betyg
12 röster

Ett smakrikt och snabblagat recept på pasta med kyckling, paprika och bacon. Du gör kyckling- och paprikapastan av bland annat vitlök, paprika, bacon, kycklingfilé, spagetti och haricots verts. Servera med riven ost och frisk rucola.

Detta är ett recept från Matkassen v 20, 2011.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 - 3 röda spetspaprikor
  • 140 g bacon
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g spagetti
  • 150 g haricots verts

Till servering

  • 1 dl riven ost t ex svecia
  • 1/2 påse rucola

Så här gör du

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla spetspaprikan. Skär bacon och kyckling i strimlor.
  3. Knaperstek baconet i en torr, het stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Stek kycklingen i oljan ca 3 minuter i stekpannan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök, paprika och timjan. Låt steka ytterligare ca 2 minuter. Blanda i bacon.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår.
  6. Häll av pasta och haricots verts, men spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port). Blanda spagetti, bönor och kokvatten med kycklingfräs. Smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa pastan med riven ost och rucola vid servering.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: välj hårdost lagrad mer än 3 månader.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.