Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med kronärtskocksfräs

Ett vardagslyxigt och snabblagat recept på pasta med kronärtskockfräs. Du gör denna smakrika pastarätt av bacon, kronärtskocksbottnar, paprika och vitlök, blanda med spaghetti. Enkelt och aptitligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knaperstek bacon. Koka spagetti eller annan pasta.
  2. Häll av kronärtskocksbottnar och skär i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprika i grova tärningar. Skala och finhacka vitlök.
  3. Stek kronärtskockorna i olivolja ca 3 minuter. Tillsätt vitlök, paprika och ev lite plockad färsk rosmarin (eller timjan). Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Häll av pastan och blanda med olivolja. Lägg upp på tallrikar. Skeda över paprika- och kronärtskocksfräset och servera med bacon.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 400 g spaghetti eller annan pasta
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • ev färsk rosmarin (eller timjan)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan