Spagetti med räksås, toppat av hackad basilika och oliver, är en lite lyxigare pastarätt som passar den finare middagen. Räkskalen som kokas med hummerfonden ger en mycket smakrik grund till såsen på lök, vin och grädde som räkorna sedan rörs ner i.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2004
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt maizena redning mot majsstärkelse. Välj laktosfri grädde.Gör mjölkproteinfri: byt maizena redning mot majsstärkelse. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Christine
2021-03-12Undrar när ska fonden i pastasåsen?
Redaktionen ICAse
2021-04-27Hej Christine och ni andra som frågat om fonden. Ber om ursäkt för sent svar men nu har våra kockar provlagat om receptet och vi har även förtydligat i receptet så att det ska vara enklare att följa. Hoppas ni gillar räkpastan. Hälsningar Ulrika
Lena
2021-02-16Vad ska man med räkfonden till, om den sedan inte används? :)
Helene
2020-10-31Ja, när och hur mycket av räkfonden använder man? Står inget alls om det!!