Spagetti med räksås
Spagetti med räksås, toppat av hackad basilika och oliver, är en lite lyxigare pastarätt som passar den finare middagen. Räkskalen som kokas med hummerfonden ger en mycket smakrik grund till såsen på lök, vin och grädde som räkorna sedan rörs ner i.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Ingredienser
4 portioner
Fond
1 kg räkor med skal
2 msk konc hummerfond
5 dl vatten
Räksås
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1 - 2 msk ljus maizenaredning
300 g spaghetti
Garnering
1 knippe persilja
1 - 1 1/2 dl svarta oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Undrar när ska fonden i pastasåsen?
Christine
2021-03-12Hej Christine och ni andra som frågat om fonden. Ber om ursäkt för sent svar men nu har våra kockar provlagat om receptet och vi har även förtydligat i receptet så att det ska vara enklare att följa. Hoppas ni gillar räkpastan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-04-27Vad ska man med räkfonden till, om den sedan inte används? :)
Lena
2021-02-16Ja, när och hur mycket av räkfonden använder man? Står inget alls om det!!
Helene
2020-10-31