Spagetti med räksås

12
4
Spagetti med räksås

Spagetti med räksås, toppat av hackad basilika och oliver, är en lite lyxigare pastarätt som passar den finare middagen. Räkskalen som kokas med hummerfonden ger en mycket smakrik grund till såsen på lök, vin och grädde som räkorna sedan rörs ner i.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Spagetti med räksås

Ingredienser

4 portioner

Fond

1 kg räkor med skal
2 msk konc hummerfond
5 dl vatten

Räksås

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
salt
1 - 2 msk ljus maizenaredning
300 g spaghetti

Garnering

1 knippe persilja
1 - 1 1/2 dl svarta oliver

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt maizena redning mot majsstärkelse. Välj laktosfri grädde.Gör mjölkproteinfri: byt maizena redning mot majsstärkelse. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Christine

2021-03-12

Undrar när ska fonden i pastasåsen?

Redaktionen ICAse

2021-04-27

Hej Christine och ni andra som frågat om fonden. Ber om ursäkt för sent svar men nu har våra kockar provlagat om receptet och vi har även förtydligat i receptet så att det ska vara enklare att följa. Hoppas ni gillar räkpastan. Hälsningar Ulrika

Lena

2021-02-16

Vad ska man med räkfonden till, om den sedan inte används? :)

Helene

2020-10-31

Ja, när och hur mycket av räkfonden använder man? Står inget alls om det!!