Mozzarellafyllda kalkonschnitzlar
De fräscha och saftiga kalkonschnitzlarna fylls med en svindlande god röra gjord på mozzarella, basilika och vitlök. Över ringlar du en förstklassig sås och med den blir rätten fulländad.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad basilika
125 g mozzarella
8 skivor kalkonschnitzel (beräkna 8 skivor på 600 g filé)
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vitt vin
1 dl grönsaksbuljong
1/2 msk maizenaredning (för mörka såser)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har lagat denna rätt vid två tillfällen och bjudit goda vänner på. Gjorde ett tillägg i receptet. Är en älskare av soltorkade tomater, finhackade tomaterna och blandade med vitlöken och basilikan, suveränt gott ihop. Hade klyftpotatis, broccoli, färsk grön sparris och morötter till. Gjorde egen trattkantarellsås.En riktig festmåltid med gott betyg från vännerna.
Birgitta
2005-02-05