Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mozzarellafyllda kalkonschnitzlar

De fräscha och saftiga kalkonschnitzlarna fylls med en svindlande god röra gjord på mozzarella, basilika och vitlök. Över ringlar du en förstklassig sås och med den blir rätten fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika. Skär mozzarellan i 8 skivor (för 4 port). Fördela vitlök och basilika på 4 ostskivor (för 4 port) och lägg resterande skivor på. Lägg ihop kalkonschnitzlarna två och två med en dubbel mozzarellaost emellan.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek de dubbla kalkonschnitzlarna på medelstark värme ca 5 min/sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och håll schnitzlarna varma i ugnen, 100°C.
  3. Häll vin och buljong i stekpannan och låt koka upp. Tillsätt maizenaredningen och låt koka ca 1 min.
  4. Servera de mozzarellafyllda schnitzlarna med såsen. Klyftpotatis och broccoli är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad basilika
  • 125 g mozzarellaost
  • 8 skivor kalkonschnitzel (beräkna 8 skivor på 600 g filé)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 msk maizenaredning (för mörka såser)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer