Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filodegsrullar

Frasiga och mumsiga filodegsrullar med parmaskinka kan mycket väl vara den perfekta mingelmaten! Den lufttorkade skinkan läggs på degen och rullas in med en röra av parmesan, crème fraiche och basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina degen lite och ta ut det antal du vill använda. Stoppa in resten i frysen. Lägg filodegsarken på en fuktad handduk.
  3. Finhacka basilikan och dela parmaskinkskivorna på mitten. Blanda crème fraiche och riven ost med det kryddgröna.
  4. Lägg 2 halvor parmaskinka med ett litet mellanrum på varje filoark och bre ut lite av fyllningen på skinkan. Rulla samman arken som en rulltårta. Fäst skarven med lite smält matfett eller med lite vatten.
  5. Dela rullen på mitten i snedställda bitar och placera på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: byt filodegen mot rispapper.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och välj smakrik mjölkfri ost. Använd mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 12 ark filodeg
  • 1 kruka basilikablad
  • 80 g skivad parmaskinka
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesanost
  • smält matfett
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?