Lättlagad och njutbar vegetarisk pastasås med morötter, krossade tomater, lök och matlagningsgrädde. Denna mustiga och välsmakande morotssås serverar du till pasta. En måltid som passar lika bra både till middag och lunch.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2009
Glutenfri, om lämplig specialpasta används.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan och fonden.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ulrika
2021-12-20Verkligen en god pastasås! Jag tillsätter alltid en näve röda linser som får koka med, då blir den mer mättande. I övrigt använder jag havregrädde (Oatly) och umamibuljongtärning (Kung Markatta). Drar på med svartpeppar också, och ibland även chili. Bra vardagsrätt!
Eva
2021-10-28Väldigt god rätt.Jag kryddar med lite extra grovmalen svartpeppar.
Freja
2021-09-07Väldigt basic, funkar som ett basrecept som man kan bygga vidare på. Experimentera med kryddor och grejer, och kanske ha lite mindre grädde? 2-3 av 5.