Spagetti med morotssås

145
19
Spagetti med morotssås

Lättlagad och njutbar vegetarisk pastasås med morötter, krossade tomater, lök och matlagningsgrädde. Denna mustiga och välsmakande morotssås serverar du till pasta. En måltid som passar lika bra både till middag och lunch.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Spagetti med morotssås

Ingredienser

4 portioner
400 g spaghetti
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
olja till stekning
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 msk konc grönsaksfond
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk fryst hackad persilja
1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Glutenfri, om lämplig specialpasta används.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan och fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

145

Kommentarer

Ulrika

2021-12-20

Verkligen en god pastasås! Jag tillsätter alltid en näve röda linser som får koka med, då blir den mer mättande. I övrigt använder jag havregrädde (Oatly) och umamibuljongtärning (Kung Markatta). Drar på med svartpeppar också, och ibland även chili. Bra vardagsrätt!

Eva

2021-10-28

Väldigt god rätt.Jag kryddar med lite extra grovmalen svartpeppar.

Freja

2021-09-07

Väldigt basic, funkar som ett basrecept som man kan bygga vidare på. Experimentera med kryddor och grejer, och kanske ha lite mindre grädde? 2-3 av 5.

Näringsvärde per portion

Energi 2303 KJ / 550 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 90 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden