Spagetti med morotssås
Lättlagad och njutbar vegetarisk pastasås med morötter, krossade tomater, lök och matlagningsgrädde. Denna mustiga och välsmakande morotssås serverar du till pasta. En måltid som passar lika bra både till middag och lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
4 portioner
400 g spaghetti
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
olja till stekning
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 msk konc grönsaksfond
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk fryst hackad persilja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2303 KJ / 550 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater90 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag la till riven rotselleri och någon deciliter röda linser i såsen. Sen hackade jag mandel och torrrostade i stekpanna att toppa med, det blev riktigt gött!
Tora
2023-12-12En av mina favoriträtter, så gott! Har i lite bacon ibland också, vilket passar mycket bra.
Julia
2023-11-23Verkligen en god pastasås! Jag tillsätter alltid en näve röda linser som får koka med, då blir den mer mättande. I övrigt använder jag havregrädde (Oatly) och umamibuljongtärning (Kung Markatta). Drar på med svartpeppar också, och ibland även chili. Bra vardagsrätt!
Ulrika
2021-12-20