Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Spagetti med köttfärssås

44 röster

Smaklig köttfärssås av nötkött, gul lök, vitlök och krossade tomater. Till köttfärssåsen serverar du en fullkornspasta och en frisk sallad av vitkål, keso, röd paprika och finhackad persilja. En perfekt vardagsmiddag.

Ingredienser

  • 4 portioner nykokt fullkornspasta
  • 300 g malet magert nötkött 10%
  • 1 msk olja
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl mindre sötad ketchup
  • 1 dl vatten

Sallad

  • 200 g strimlad vitkål
  • 2 msk cottage cheese/ keso
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Bryn köttet i olja ca 5 minuter. Tillsätt lök och bryn ytterligare under omrörning så att färsen smular sönder.
  2. Krydda och tillsätt tomater och ketchup och vatten. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av.
  3. Sallad: Blanda alla ingredienser till vitkålsalladen och smaka av med salt och peppar till önskad styrka. Tänk på att salta måttligt!
  4. Servera med nykokt fullkornspasta.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri cottage cheese/keso, eller uteslut den.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut cottage cheese/keso.

Gör mer klimaträtt

Byt nötfärs till blandfärs, halvera mängden färs och tillsätt en förpackning, avrunna, kokta bönor. Detta leder till nästan två tredjedels minskning av klimatpåverkan från din maträtt.