Spagetti med köttfärssås
Smaklig köttfärssås av nötkött, gul lök, vitlök och krossade tomater. Till köttfärssåsen serverar du en fullkornspasta och en frisk sallad av vitkål, cottage cheese, röd paprika och finhackad persilja. En perfekt vardagsmiddag.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner nykokt fullkornspasta
300 g malet magert nötkött 10%
1 msk olja
2 msk hackad gul lök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl mindre sötad ketchup
1 dl vatten
Sallad
200 g strimlad vitkål
2 msk cottage cheese/ cottage cheese
2 msk finhackad gul lök
1 dl finhackad röd paprika
1/2 dl finhackad persilja
salt och svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri cottage cheese, eller uteslut den.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut cottage cheese.
Klimatanpassa
Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och riv ner några morötter eller tillsätt kokta linser/bönor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1887 KJ / 451 kCal
Fett8 g
Salt2.42 g
Kolhydrater64 g
Protein28 g
Kommentar
God köttfärssås!
Elisabeth
2017-10-10