Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Spagetti med köttfärssås

Smaklig köttfärssås av nötkött, gul lök, vitlök och krossade tomater. Till köttfärssåsen serverar du en fullkornspasta och en frisk sallad av vitkål, keso, röd paprika och finhackad persilja. En perfekt vardagsmiddag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner nykokt fullkornspasta
  • 300 g malet magert nötkött 10%
  • 1 msk olja
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl mindre sötad ketchup
  • 1 dl vatten
Sallad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 2 msk cottage cheese/ cottage cheese
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttet i olja ca 5 minuter. Tillsätt lök och bryn ytterligare under omrörning så att färsen smular sönder.
  2. Krydda och tillsätt tomater och ketchup och vatten. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av.
  3. Sallad: Blanda alla ingredienser till vitkålsalladen och smaka av med salt och peppar till önskad styrka. Tänk på att salta måttligt!
  4. Servera med nykokt fullkornspasta.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri cottage cheese/keso, eller uteslut den.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut cottage cheese/keso.

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(7)

Näringsvärde
Per portion

Energi
451 kJ / 28 kCal
Läs mer om näringsvärden