Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Pasta med köttfärssås

Pasta med köttfärssås är en klassiker på matbordet och i denna variant finner du ingredienser som nötfärs, vitlök, morot, tomatpuré, krossade tomater med basilika, hönsbuljong och soja. Resultatet är en god och smakrik köttfärssås som du serverar med nykokt pasta (gärna tagliatelle) och rivig ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök och riv moroten fint.
  2. Bryn köttfärsen i oljan. Tillsätt lök, vitlök, morot, tomatpuré och socker mot slutet och bryn ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning och soja. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera köttfärssåsen med pasta och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 500 g krossade tomater med basilika
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • 4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2254 kJ / 539 kCal