Pasta med köttfärssås
Pasta med köttfärssås är en klassiker på matbordet och i denna variant finner du ingredienser som nötfärs, vitlök, morot, tomatpuré, krossade tomater med basilika, hönsbuljong och soja. Resultatet är en god och smakrik köttfärssås som du serverar med nykokt pasta (gärna tagliatelle) och rivig ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Klimatanpassa
Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer