Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärs- och grönsakssås till pasta

Köttfärssås och pasta, en middagsklassiker som här kommer i en smarrig variant med grönsaker i såsen. Paprika och morötter blandas i köttfärssåsen som du smaksätter med tomater och ketchup innan allt serveras med den nykokta pastan.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skala morötterna och riv den ena på fina skivan. Skär den resterande moroten i små tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  2. Bryn köttfärsen i en het lättoljad kastrull. Tillsätt hackad lök och riven morot.
  3. Häll på tomatkrosset och ketchupen. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Fräs paprika och morotstärningar mjuka i en het lättoljad stekpanna. Rör ner i köttfärssåsen.
  6. Servera med pasta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg under förutsättning att man väljer pasta som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
  • 600 g köttfärs
  • 2 msk olja
  • 500 g smaksatta krossade tomater
  • 1 dl curryketchup eller vanlig ketchup
  • salt och peppar
  • 4 port pasta
Lägg till i inköpslistan