Spagetti Bolognese med mozzarellasallad
En klassisk spaghetti Bolognese som nästan alla tycker om! Har du har tid, så koka köttfärssåsen rätt länge så kommer alla goda smaker till sin rätt. Har du en bit parmesan hemma, så riv den gärna över såsen och toppa med nymald svartpeppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 tsk olja
1/2 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk kinesisk soja
salt
peppar
4 port pasta, gärna spaghetti
Tomat- och mozzarellasallad
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
4 tomater
125 g mozzarella
1/2 kruka persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2668 KJ / 639 kCal
Fett21.7 g
Kolhydrater64.5 g
Protein41.6 g
Kommentarer
Hej Katarina och Linnéa! Visst hade vi missat tomaterna! Men nu har vi lagt till de 500 g krossade tomaterna som det ska vara. Kul att det smakade!
Redaktionen
2012-11-12Oups, köp till krossad tomat eftersom det är missat i ingredienserna!!! Annars god bolognese. Tomat och mozzarellasalladen kommer att göras fler gånger här hemma! Mycket god!
Linnéa
2012-11-10Här har ni glömt krossade tomater i listan över ingredienser.
Katarina
2012-11-09