Carolines tacosoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Carolines tacosoppa

Roligt att få lite variation genom att göra en soppa med de populära tacosmakerna. Tillsätt tacokrydda och timjan i den stekta färsen och blanda sedan med potatistärningarna som fått koka i buljongen. Komplettera gärna med dina favorittillbehör!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs köttfärsen i lite olja. Mosa den med en gaffel till en grynig massa.
  2. Riv löken och blanda ner i köttfärsen. Smaksätt med tacokrydda och timjan.
  3. Skala potatisarna och tärna dem. Koka upp buljongen. Koka potatistärningarna mjuka i buljongen. Det tar ca 7 minuter.
  4. Blanda ner köttfärsen. Ge ett sista uppkok före servering.

Tips

Lägg ingredienserna i buljongen efter koktid. Om man måste lägga i alla ingredienser på en gång är ett tips att skära grönsaker med lång koktid i små bitar eller riva dem på rivjärn och skära grönsaker med kort koktid i större bitar. Då blir allt färdigt samtidigt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 krm timjan
  • 4 potatisar
  • 1 1/4 l hönsbuljong
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan