Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Carolines tacosoppa

(42)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Roligt att få lite variation genom att göra en soppa med de populära tacosmakerna. Tillsätt tacokrydda och timjan i den stekta färsen och blanda sedan med potatistärningarna som fått koka i buljongen. Komplettera gärna med dina favorittillbehör!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 krm timjan
  • 4 potatisar
  • 1 1/4 l hönsbuljong
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs köttfärsen i lite olja. Mosa den med en gaffel till en grynig massa.
  2. Riv löken och blanda ner i köttfärsen. Smaksätt med tacokrydda och timjan.
  3. Skala potatisarna och tärna dem. Koka upp buljongen. Koka potatistärningarna mjuka i buljongen. Det tar ca 7 minuter.
  4. Blanda ner köttfärsen. Ge ett sista uppkok före servering.

Tips

Lägg ingredienserna i buljongen efter koktid. Om man måste lägga i alla ingredienser på en gång är ett tips att skära grönsaker med lång koktid i små bitar eller riva dem på rivjärn och skära grönsaker med kort koktid i större bitar. Då blir allt färdigt samtidigt.