Kycklingkebab på spett med smak av ingefära, vitlök och BBQ

3
0
Kycklingkebab på spett med smak av ingefära, vitlök och BBQ

Ett enkelt recept på kycklingkebab gjord på kycklingfärs smaksatt med ingefära, vitlök och BBQ-sås. Trä upp på spett, grilla och servera tillsammans med en matig sallad gjord på gryn och grönsaker för en komplett måltid.

Kycklingkebab på spett med smak av ingefära, vitlök och BBQ

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfärs
1 litet ägg
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 msk riven ingefära
1 msk finhackad vitlök
1/2 dl tunnt skivad salladslök (1/2 dl motsvarar ca 1-2 salladslökar)
2 msk bbq-sås
salt
peppar
2 schalottenlökar
ca 1/2 broccoli (à 250 g)

Till servering

sallad med bulgur
bbq-sås

För alla

Kontrollera noga innehållet i bbq-såsen och bulgursalladen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn till salladen.

Recept och bild i samarbete med Sweet Baby Ray’s såser.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Tips

CO2 0,53

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1630 KJ / 389 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 23 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden