Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris

Smarrig rätt med långgrillad fläskkarré och Hawaiianska influenser i form av en underbart smakrik salsa på mango och ananas. För att få köttet riktigt mört grillar du det på indirekt värme i 3 timmar. Servera med ljuvligt ångande kokosris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Karré: Snitta karrén och gnugga in den med saltet. Rulla in karrén i bananblad (eller lägg hela skalade bananer ovanpå köttet) och rulla sedan in paketet i folie. Se till så att det är tätt. Lägg karrépaketet på indirekt värme (ca 150°C) i grillen, ca 3 timmar.
  2. När köttet är klart, ta av från värmen och låt vila i 20 minuter, öppna upp och repa köttet.
  3. Kokosris: Skölj riset i kallt vatten ett par gånger tills vattnet blir klart, låt sen dra i kallt vatten i 30 minuter. Sila bort vattnet och låt riset rinna av i 15 minuter. Koka ihop kokosmjölk med vatten och lägg i ris, tillsätt salt enligt förpackningen och sjud sen under lock i ca 15 minuter. Ta av från värme och låt stå 5 minuter till med locket på. Blanda i hälften av kokosflagorna i riset, lägg upp och toppa med resterande kokos.
  4. Salsa: Blanda ihop mango, ananas, äpple, lök, jalapeño, vinäger och soja, smaka av med salt och peppar, låt dra i 10 minuter. Vänd ner örterna i såsen.

Näringsberäkningen är gjord med bananer.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Scan.

Ingredienser

Portioner: 4
Fläskkarré
  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 2 1/2 msk rött hawaiianskt salt (eller grovsalt)
  • 3 bananer (eller bananblad, finns i asiatiska butiker)
  • grillfolie
Kokosris
  • 3 dl jasminris
  • 2 1/2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten vatten
  • 2 dl rostade kokoschips (kokosflagor)
Mango- och ananassalsa
  • 1 skalad grovtärnad mango
  • 1/2 skalad grovtärnad ananas
  • 1 grovtärnat rött äpple
  • 3 tunnskivade salladslökar
  • 1 färsk tunnskivad jalapeño
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk japansk soja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl färsk hackad koriander
  • 1 dl färsk hackad mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4484 kJ / 1073 kCal