Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris

5
0
Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris

Smarrig rätt med långgrillad fläskkarré och hawaiianska influenser i form av en underbart smakrik salsa på mango och ananas. För att få köttet riktigt mört grillar du det på indirekt värme i 3 timmar. Servera med ljuvligt ångande kokosris.

Skriv ut
Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris

Ingredienser

4 portioner

Fläskkarré

1 kg
benfri fläskkarré
2 1/2 msk
rött hawaiianskt salt (eller grovsalt)
2 - 3
bananer (eller bananblad, finns i asiatiska butiker)
-
grillfolie

Kokosris

3 dl
jasminris
2 1/2 dl
kokosmjölk
2
dl vatten vatten
2 dl
rostade kokoschips (kokosflagor)

Mango- och ananassalsa

1
skalad grovtärnad mango
1/2
skalad grovtärnad ananas
1
grovtärnat rött äpple
2 - 3
tunnskivade salladslökar
1
färsk tunnskivad jalapeño
1 msk
äppelcidervinäger
1 msk
japansk soja
-
salt och svartpeppar
1 dl
färsk hackad koriander
1 dl
färsk hackad mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Scan.

Gör så här

Näringsberäkningen är gjord med bananer.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4484 KJ / 1073 kCal
Fett 51 g
Salt 4 g
Kolhydrater 94 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept