Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris

7
1
Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris

Smarrig rätt med långgrillad fläskkarré och hawaiianska influenser i form av en underbart smakrik salsa på mango och ananas. För att få köttet riktigt mört grillar du det på indirekt värme i 3 timmar. Servera med ljuvligt ångande kokosris.

Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris

Ingredienser

4 portioner

Fläskkarré

1 kg benfri fläskkarré
2 1/2 msk rött hawaiianskt salt (eller grovsalt)
2 - 3 bananer (eller bananblad, finns i asiatiska butiker)
grillfolie

Kokosris

3 dl jasminris
2 1/2 dl kokosmjölk
2 dl vatten vatten
2 dl rostade kokoschips (kokosflagor)

Mango- och ananassalsa

1 skalad grovtärnad mango
1/2 skalad grovtärnad ananas
1 grovtärnat rött äpple
2 - 3 tunnskivade salladslökar
1 färsk tunnskivad jalapeño
1 msk äppelcidervinäger
1 msk japansk soja
salt och svartpeppar
1 dl färsk hackad koriander
1 dl färsk hackad mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Scan.

Gör så här

Näringsberäkningen är gjord med bananer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Stefan

2021-12-15

Försökte laga i gryta i ugnen, blev ingen höjdare.

Näringsvärde per portion

Energi 4484 KJ / 1073 kCal
Fett 51 g
Salt 4 g
Kolhydrater 94 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden