Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris
Smarrig rätt med långgrillad fläskkarré och hawaiianska influenser i form av en underbart smakrik salsa på mango och ananas. För att få köttet riktigt mört grillar du det på indirekt värme i 3 timmar. Servera med ljuvligt ångande kokosris.
Ingredienser
4 portioner
Fläskkarré
1 kg benfri fläskkarré
2 1/2 msk rött hawaiianskt salt (eller grovsalt)
2 - 3 bananer (eller bananblad, finns i asiatiska butiker)
grillfolie
Kokosris
3 dl jasminris
2 1/2 dl kokosmjölk
2 dl vatten vatten
2 dl rostade kokoschips (kokosflagor)
Mango- och ananassalsa
1 skalad grovtärnad mango
1/2 skalad grovtärnad ananas
1 grovtärnat rött äpple
2 - 3 tunnskivade salladslökar
1 färsk tunnskivad jalapeño
1 msk äppelcidervinäger
1 msk japansk soja
salt
svartpeppar
1 dl färsk hackad koriander
1 dl färsk hackad mynta
Gör så här
Näringsberäkningen är gjord med bananer.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4484 KJ / 1073 kCal
Fett51 g
Salt4 g
Kolhydrater94 g
Protein54 g
Kommentar
Försökte laga i gryta i ugnen, blev ingen höjdare.
Stefan
2021-12-15