Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sötsura grönsaker

Himmelskt goda sötsura grönsaker som passar utmärkt ihop med till exempel ädelostfyllda älgrulader. Låt buketter och stavar av blomkål, gurka, fänkål och rädisa dra i ättiksmarinad med bland annat dill, socker och pepparrot före du serverar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Ansa fänkålen och rädisorna. Skär grönsakerna och gurkan i tunna skivor i matberedare, med mandolin eller osthyvel.
  2. Blanda ingredienserna till ättiksmarinaden i en stor skål. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ner grönsakerna i marinaden. Låt stå och dra minst 15 minuter i kylskåp. Blanda runt dem efter halva tiden. Servera gärna de sötsura grönsakerna till Ädelostfyllda älgrulader. Grönsakerna håller 1–2 dagar i kylskåp, men kan mjukna något.

 

Tips

Välj dina favoritgrönsaker efter säsong eller testa med rödkål till jul.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1/2 blomkålshuvud (1/2 huvud ca 400 g)
  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisor
  • 1 gurka
Ättiksmarinad
  • 3 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?