Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ädelostfyllda älgrulader

Ädelostfyllda älgrulader gjorda på älgstek med en sky av tomatpuré och vitt vin. Ruladerna serverar du tillsammans med gul lök, purjolök och persiljerot som fått ta smak av skyn under tillagningen. Ädelosten i älgruladerna ger en rik smak till maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg en stor lergryta i kallt vatten minst 15 minuter.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor. Ansa och skär purjolöken i ca 3 cm breda bitar. Skala och skär persiljeroten i 2 cm stora bitar.
  3. Putsa och skär köttet i lövbiffstunna skivor, det ska bli ca 3 rulader per person. Lägg ut dem på en skärbräda. Banka ut dem något.
  4. Skär osten i lika många bitar som du har köttskivor. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg en ostbit på varje köttskiva och rulla ihop.
  5. Lägg ruladerna tätt i lergrytan med skarven nedåt. Lägg på den gula löken. Blanda tomatpuré och vin eller vatten. Häll det över köttet.
  6. Ställ in grytan med lock i nedre delen i kall ugn. Sätt ugnen på 250°C. Tillaga ruladerna 1–1 1/2 timme, tills köttet är mört.
  7. Ta ut grytan och ta av locket. Lägg ner purjolök och persiljerot. Sätt på locket igen och ställ tillbaka grytan i ugnen ytterligare 20 minuter. Servera gärna ruladerna med Sötsura grönsaker och bärgelé eller rårörda lingon. Smula ev över lite extra ädelost.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 stor persiljerot (eller palsternacka)
  • ca 700 g älgstek, gärna av innanlår
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 150 g ädelost
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 dl rött vin eller vatten
  • ev ädelost till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?