Ädelostfyllda älgrulader

Betyg 2.5 av 5.
14 personer har röstat
2
Ädelostfyllda älgrulader

Ädelostfyllda älgrulader gjorda på älgstek med en sky av tomatpuré och vitt vin. Ruladerna serverar du tillsammans med gul lök, purjolök och persiljerot som fått ta smak av skyn under tillagningen. Ädelosten i älgruladerna ger en rik smak till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Ädelostfyllda älgrulader

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 purjolök
1 stor persiljerot (eller palsternacka)
ca 700 g älgstek, gärna av innanlår
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g ädelost
1 dl tomatpuré
4 dl rött vin eller vatten
ädelost till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Kan man ta vanlig lövbiff?

Susanne

2016-01-18

Jag råkade sätta vitt vin istället för rött, palsternacka och morötter. mmm, en av våra nya favoriter, och till detta kokar vi penne pasta. har lagat detta några gånger sedan jag såg receptet i buffé

Nina

2010-12-18

Testa liknande recept

Sjömansbiff (i lergryta)
Betyg 2.6 av 5.
134 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårig älggryta
Betyg 2.7 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Saltimbocca
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostskorpor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegssnurror med ädelost och pepparkakskross
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga