Ädelostfyllda älgrulader

14
2
Ädelostfyllda älgrulader

Ädelostfyllda älgrulader gjorda på älgstek med en sky av tomatpuré och vitt vin. Ruladerna serverar du tillsammans med gul lök, purjolök och persiljerot som fått ta smak av skyn under tillagningen. Ädelosten i älgruladerna ger en rik smak till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Ädelostfyllda älgrulader

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 purjolök
1 stor persiljerot (eller palsternacka)
ca 700 g älgstek, gärna av innanlår
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g ädelost
1 dl tomatpuré
4 dl rött vin eller vatten
ädelost till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Susanne

2016-01-18

Kan man ta vanlig lövbiff?

Nina

2010-12-18

Jag råkade sätta vitt vin istället för rött, palsternacka och morötter. mmm, en av våra nya favoriter, och till detta kokar vi penne pasta. har lagat detta några gånger sedan jag såg receptet i buffé