Sötsur kycklingwok med färsk ananas

6
2
Sötsur kycklingwok med färsk ananas

Ett recept för dig som vill lyckas göra en riktigt god kycklingwok hemma! Till den sötsura woken behöver du bland annat grönsaker, ananas och kyckling. Servera den härliga asiatiska rätten med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2011

Sötsur kycklingwok med färsk ananas

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna jasmin)
1 gul lök
2 paprikor
2 tomater
1/2 färsk ananas
ca 500 g strimlad kycklingfilé
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk tomatpuré
2 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 msk strösocker
1 msk kinesisk soja
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj tamarisoja.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Krister

2011-12-21

Den här rätten gick hem men den färdigstrimlade kycklingfilen var en katstrof, riktigt stora och små bitar blandade, bättre att strimla färsk kycklingfile själv.

Carolin

2011-12-15

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2393 KJ / 573 kCal
Fett 15.9 g
Kolhydrater 68.7 g
Protein 35.6 g
Läs mer om näringsvärden