Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sötsur kycklingwok med färsk ananas

Ett recept för dig som vill lyckas göra en riktigt god kycklingwok hemma! Till den sötsura woken behöver du bland annat grönsaker, ananas och kyckling. Servera den härliga asiatiska rätten med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Tärna tomaterna. Ansa, skala och skär ananasen i bitar.
  3. Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg på en tallrik.
  4. Fräs lök och paprika ca 3 minuter i resterande olja i stekpannan. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Blanda i kyckling, tomater och ananas.
  5. Ta stekpannan från värmen. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Tillsätt redningen, buljong, socker, soja och vinäger under omrörning. Koka upp och låt småkoka ca 2 minuter under lock.
  6. Servera kycklingwoken med riset.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj tamarisoja.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna jasmin)
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • 2 tomater
  • 1/2 färsk ananas
  • ca 500 g strimlad kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2393 kJ / 573 kCal