Sötsur kycklingwok med färsk ananas
Ett recept för dig som vill lyckas göra en riktigt god kycklingwok hemma! Till den sötsura woken behöver du bland annat grönsaker, ananas och kyckling. Servera den härliga asiatiska rätten med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasmin)
1 gul lök
2 paprikor
2 tomater
1/2 färsk ananas
ca 500 g strimlad kycklingfilé
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk tomatpuré
2 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 msk strösocker
1 msk kinesisk soja
2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2393 KJ / 573 kCal
Fett15.9 g
Kolhydrater68.7 g
Protein35.6 g
Kommentarer
Den här rätten gick hem men den färdigstrimlade kycklingfilen var en katstrof, riktigt stora och små bitar blandade, bättre att strimla färsk kycklingfile själv.
Krister
2011-12-21Supergott!
Carolin
2011-12-15