Sötsur kycklingwok med färsk ananas

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
2
Sötsur kycklingwok med färsk ananas

Ett recept för dig som vill lyckas göra en riktigt god kycklingwok hemma! Till den sötsura woken behöver du bland annat grönsaker, ananas och kyckling. Servera den härliga asiatiska rätten med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2011

Sötsur kycklingwok med färsk ananas

Ingredienser

4 portioner
4   port ris (gärna jasmin)
1   gul lök
2   paprikor
2   tomater
1/2   färsk ananas
ca 500 g  strimlad kycklingfilé
2 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  tomatpuré
2 msk  majsstärkelse (Maizena)
3 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 msk  strösocker
1 msk  kinesisk soja
2 msk  vitvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj tamarisoja.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Den här rätten gick hem men den färdigstrimlade kycklingfilen var en katstrof, riktigt stora och små bitar blandade, bättre att strimla färsk kycklingfile själv.

Krister

2011-12-21

Supergott!

Carolin

2011-12-15

Näringsvärde per portion

Energi2393 KJ / 573 kCal
Fett15.9 g
Kolhydrater68.7 g
Protein35.6 g

Testa liknande recept

Kycklingspett marinerat i honung
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön riswok
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pärllök från woken
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgogi med currystekt ananas
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jerkmarinerad kycklingfilé
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatismoskrans med kycklingfräs
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga