Kycklinggryta med ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklinggryta med ris

Aaaah! Älskade kycklinggryta. Du smakar lika gott på en tisdag som på en fredag. Och trots att du får samsas med både bönor och andra grönsaker går du snabbt att laga till. Alla gillar dig. Ungarna inte minst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bönor och wokmix och låt rinna av väl.
  2. Skala och riv vitlöken.
  3. Koka upp vitlök, mjölk, grädde och buljongtärning. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, vispa ner i såsen och koka ca 30 sekunder.
  4. Rör ner senap och dragon. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kyckling och grönsaker i såsen och koka upp.
  5. Till servering: Servera kycklinggrytan med sallad och ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl mjölk (3%)
  • 1 dl vispgrädde (40%)
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g stekt & skivad kyckling
  • 300 g frysta haricots verts
  • 450 g fryst wokmix
Till servering
  • sallad
  • ris
Lägg till i inköpslistan