Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Julesoppa

En kryddig soppa med smak av ananas, curry, sambal oelek, koriander, ingefära, kardemumma och fiskbullar. Servera soppan varm tillsammans med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala ananasen. Skär ut stocken i mitten. Skär anansskivorna i tärningar. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Fräs purjo och ananas i oljan lätt glansig. Strö över curryn och låt fräsa i några min. Tillsätt buljongen och kryddorna. Låt småkoka i ca 5 min.
  3. Tillsätt fiskbullarna med spad. Hetta upp. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Till servering: Servera soppan rykande het med ljust lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 miniananas
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk koriander
  • 1 - 1 1/2 tsk riven ingefära
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 1 - 1 1/2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
Till servering
  • ljust lantbröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer