Wokgrönt med sötsur kyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wokgrönt med sötsur kyckling

Wokgrönt med sötsur kyckling svänger du ihop på under halvtimmen och innehåller smakrika ingredienser som färsk ingefära, ananas, sambal oelek, soja, chinese wok mix och strimlad kyckling. En trevlig variant av ”chicken sweet and sour”, som går att avnjuta när som helst i veckan!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finriv vitlök och ingefära.
  3. Häll spadet från ananasen i en kastrull. Blanda ner vitlök, ingefära, vatten, soja, vinäger, tomatpuré och sambal oelek. Låt koka upp
    och red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka någon minut och låt sedan svalna.
  4. Skär ananasen i bitar.
  5. Bryn wokgrönsakerna i hälften av oljan i en stekpanna ca 5 min. Ta upp på en tallrik.
  6. Stek kycklingen i resten av oljan i stekpannan tills den är genomstekt 2–3 minuter. Häll sedan över såsen och ananasbitarna och vänd runt. Blanda ner wokgrönsakerna och låt allt bli varmt.
  7. Servera kycklingen med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna jasminris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 220 g ananasskiva
  • 2 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 3 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 500 g chinese wokmix
  • 2 msk rapsolja
  • ca 400 g strimlad kyckling
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2155 kJ / 516 kCal