Wokgrönt med sötsur kyckling

Wokgrönt med sötsur kyckling svänger du ihop på under halvtimmen och innehåller smakrika ingredienser som färsk ingefära, ananas, sambal oelek, soja, chinese wok mix och strimlad kyckling. En trevlig variant av ”chicken sweet and sour”, som går att avnjuta när som helst i veckan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna jasminris
1 vitlöksklyfta
1 - 2 msk riven färsk ingefära
220 g ananasskiva
2 dl vatten
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1/2 tsk sambal oelek
3 msk majsstärkelse (Maizena)
500 g chinese wokmix
2 msk rapsolja
ca 400 g strimlad kyckling
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2057 KJ / 491 kCal
Fett9 g
Salt4.1 g
Kolhydrater69 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde thai wokgrönsaker, istället. En blå påse, från findus . Använde inte så mycket av sambal oelek. Mycket gott!
Åsa
2024-06-15När ska man använda wokmixen?
Emelie
2021-05-28God maträtt. Vi upplevde inte att den var stark, men smaken är som baken - delad.
Katrina
2013-08-15