Sötsur fläskytterfilé med ris

Mycket aptitlig rätt med fläskytterfilé som för smaklökarna till Asien! Med råvaror som fläskytterfilé, lök, ingefära, paprika, pak choi och sambal oelek blir det svårt att misslyckas och den sötsura såsen har en behaglig blandning av sötma och syrlighet. Avnjut den sötsura fläskytterfilén tillsammans med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g fläskytterfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk finriven ingefära
2 röda paprikor
250 g pak choi
4 port ris, gärna basmatiris
2 msk olja
salt
peppar
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
1/2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1941 KJ / 464 kCal
Fett9.1 g
Kolhydrater62.6 g
Protein30.3 g

Kommentarer
14 stBra , men tog i lite soya och mer sambal obelek för att få mer styrka. Mindre mängd kött och gällande grönsaker tog jag vad som fanns hemma paprika, squash och broccoli.
Fredrika
Gick snabbt att laga och var helt okej gott. Hade även i en skvätt soja, minimajs och små broccolibuketter för ökad mängd grönsaker.
Veronica
Enkelt och snabbt att laga
Maths