Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Karamelliserad ananas och lime

En blandning av söt ananas och len och sötsyrlig kvarg – det gör susen! Att karamellisera frukten är enkelt, du bara steker i matfett i en stekpanna och strör över socker. Lätt som en plätt och supersmarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och finriv skalet av limen.  Blanda det med kvarg och honung.
  2. Stek ananasringarna i matfettet i en stekpanna. Strö över sockret. Låt det karamelliseras runt ananasen.
  3. Servera limeyoghurten tillsammans med ananasen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd kvarg och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 lime
  • 2 dl kvarg
  • 2 tsk honung
  • 8 ananasringar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 885 kJ / 212 kCal