Filégryta med ananas

22
9
Filégryta med ananas

Himmelsk och underbar filégryta med ananas. Matig och enkel, frisk och saftig med ananas, tomatpuré, vinäger och gurka. Förtjusande och smaskig gryta, smakas av med salt och peppar. Servera med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Filégryta med ananas

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl soja
1 1/2 dl vatten
2 msk vinäger
1 burk ananasringar (à ca 227 g)
1 gul lök
500 g fläskfilé
1 gurka
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Kajsa

2022-03-08

Läste på andra skrev om vinägern , tog en matsked äppelcider vinäger. Men tyckte blev gott , bjöd kompisar på middag . Tyckte med blev gott. Fräscht med gurka annanas

Benny

2020-08-25

Använde mindre vinäger och soja. Tillsatte lite rörsocker, grädde, champinjoner och teriyakisås, serverade med blomkål. Barnen åt upp vilket är ett bra betyg.

Bettina

2019-06-24

Det är det sämsta maten jag nånsing ätit. Smakar bara soya usch....