Filégryta med ananas
Himmelsk och underbar filégryta med ananas. Matig och enkel, frisk och saftig med ananas, tomatpuré, vinäger och gurka. Förtjusande och smaskig gryta, smakas av med salt och peppar. Servera med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl japansk soja
1 1/2 dl vatten
2 msk vinäger
1 burk ananasringar (à ca 227 g)
1 gul lök
500 g fläskfilé
1 gurka
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Finns olika sojor, jag undrar alltid vilken sort man ska använd, smak eller bara färg.
Irene
2024-02-07Hej Irene! Vi använder nästan alltid japansk soja. Den är en ljus soja med bra sälta och umamismak. Den kinesiska som är gjord på svamp är mörkare och passar bra i tex husmansrätter. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-08Lättlagat och jättegod maträtt. Jag tog gurkan bredvid så alla fick ta om de ville ha eller inte. Ska lagas många gånger.
Monica
2023-04-14Läste på andra skrev om vinägern , tog en matsked äppelcider vinäger. Men tyckte blev gott , bjöd kompisar på middag . Tyckte med blev gott. Fräscht med gurka annanas
Kajsa
2022-03-08