Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filégryta med ananas

Himmelsk och underbar filégryta med ananas. Matig och enkel, frisk och saftig med ananas, tomatpuré, vinäger och gurka. Förtjusande och smaskig gryta, smakas av med salt och peppar. Servera med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda tomatpuré, soja, vatten, vinäger och ananasspad (från burken) i en kastrull. Koka upp såsen.
  3. Skala och hacka löken. Skär köttet i cm-tjocka skivor.
  4. Bryn köttet. Tillsätt löken och låt fräsa en stund. Vänd ner kött och lök i såsen. Låt sjuda tills köttet är klart.
  5. Skär ananasen i bitar. Skala och dela gurkan. Skrapa bort kärnorna, skär gurkan tvärs över i halvmånar. Tillsätt ananas och gurka. Koka upp, smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl soja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 burk ananasringar (à ca 227 g)
  • 1 gul lök
  • 500 g fläskfilé
  • 1 gurka
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan