Sötpotatishummus med rostad mandel

Kombinera det bästa av två världar och gör sötpotatishummus! Sötpotatisens söta smak i en len kikärtsröra blir fantastiskt gott. Knaprig rostad mandel på toppen är pricken över i:et.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Ingredienser
4 portioner
1 sötpotatis (à ca 300 g)
4 msk olivolja (+ extra till servering)
2 krm salt
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk tahini
2 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 dl hackade rostade mandlar
chiliflakes
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stVäldigt gott och värt tiden att göra. Serverade den till fishtaco vilket var uppskattat. Hade ingen citron men däremot lime vilket var jättegott i.
Eva