Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ädelost på sötpotatischips

Egna chips på sötpotatis blir glöggminglets snackis. När de dessutom toppas med ädelost och rostade valnötter är smaken svår att slå. Ringla lite flytande honung över sötpotatischipsen och avsluta med färsk rosmarin.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mm-tjocka skivor gärna med mandolin. Fördela på en bakpappersklädd plåt och pensla med rapsolja på båda sidor. Krydda med salt.
  3. Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills de är krispiga. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta valnötter i en stekpanna tills de får lite färg, tillsätt honung och rör om. Ta från värmen, låt svalna. 
  5. Toppa sötpotatisskivorna med smulad ädelost, valnötterna och färsk rosmarin. Ringla över flytande honung.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd lagrad ädelost eller byt mot ex laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ädelosten med mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g)
  • rapsolja (till pensling)
  • 1 krm salt
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk flytande honung (+ extra till servering)
  • 100 ädelost
  • färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 624 kJ / 149 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer