Ädelost på sötpotatischips

16
0
Ädelost på sötpotatischips

Egna chips på sötpotatis blir glöggminglets snackis. När de dessutom toppas med ädelost och rostade valnötter är smaken svår att slå. Ringla lite flytande honung över sötpotatischipsen och avsluta med färsk rosmarin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Ädelost på sötpotatischips

Ingredienser

6 portioner
1
liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g)
-
rapsolja (till pensling)
1 krm
salt
1 dl
valnötter
1 msk
flytande honung (+ extra till servering)
100
ädelost
-
färsk rosmarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd lagrad ädelost eller byt mot ex laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ädelosten med mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 624 KJ / 149 kCal
Fett 10 g
Salt 0.68 g
Kolhydrater 10 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept