Ädelost på sötpotatischips

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
0
Ädelost på sötpotatischips

Egna chips på sötpotatis blir glöggminglets snackis. När de dessutom toppas med ädelost och rostade valnötter är smaken svår att slå. Ringla lite flytande honung över sötpotatischipsen och avsluta med färsk rosmarin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Ädelost på sötpotatischips

Ingredienser

6 portioner
1   liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g)
rapsolja (till pensling)
1 krm  salt
1 dl  valnötter
1 msk  flytande honung (+ extra till servering)
100   ädelost
färsk rosmarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd lagrad ädelost eller byt mot ex laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ädelosten med mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi624 KJ / 149 kCal
Fett10 g
Salt0.68 g
Kolhydrater10 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tylö sandwich – grillad kavring med päron och ädelost
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Spenatsallad med valnötter, russin och ädelost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rumpstek med ädelostsmör, selleri- och päronsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga