Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lax, fetaost och grönsaker

En obeskrivligt god lax, som steks under ett täcke av kvarg, fetaost och rosmarin. Servera din lax med de ugnsbakade grönsakerna av potatis, squash och paprika samt en klick av samma oströra som täcker fisken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär potatis, squash och paprika i grova bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en stor smord ungssäker form.
  3. Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka grönsakerna mitt i ugnen 10-15 minuter.
  4. Sänk värmen till 175°C.
  5. Mosa osten och blanda med kvarg, rosmarin, salt och peppar. Bred hälften av oströran över laxbitarna.
  6. Lägg laxen brevid grönsakerna och stek ytterligare 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  7. Servera laxen och grönsakerna med resten av oströran.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
  • 1 sötpotatis
  • 1 st grön squash
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • 2 dl kvarg
  • 1 tsk rosmarin
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2250 kJ / 570 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB