Lax, fetaost och grönsaker
En obeskrivligt god lax, som steks under ett täcke av kvarg, fetaost och rosmarin. Servera din lax med de ugnsbakade grönsakerna av potatis, squash och paprika samt en klick av samma oströra som täcker fisken.
Ingredienser
4 portioner
4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
1 sötpotatis
1 st grön squash
1 röd paprika
2 msk olivolja
200 g fetaost
2 dl kvarg
1 tsk rosmarin
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2250 KJ / 570 kCal
Fett38 g
Salt3.4 g
Kolhydrater14 g
Protein45 g
Kommentarer
Lätt att göra och gott. Använde vanliga potatisar.
Peter
2023-07-24Gott och enkelt och snabbt att göra. Jag kommer att att tillaga det igen. Låter intressant med lime och rödlök
Mats
2016-08-05Nje, sötpotatis har så läskig mjölig konsistens. Ganska gott i övrigt dock.
Malin
2013-04-03