Sötpotatiscurry med kokosstekt oumph

45
6
Sötpotatiscurry med kokosstekt oumph

Härliga orientaliska dofter sprider sig i köket när denna vegetariska curry tillagas. Sötpotatis samsas med kokos, kardemumma, ingefära och koriander. Grytan toppas med stekta sojabitar och yoghurt. Servera gärna med naanbröd. En härlig, matig och smakrik måltid att se fram emot.

Sötpotatiscurry med kokosstekt oumph

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatisgryta

1 kg sötpotatis
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
1 msk curry
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald koriander
ev 1 krm chiliflakes
6 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
3/4 msk mango chutney
1/2 lime (0,5 lime motsvarar ca 3/4 msk saft)
salt och svartpeppar

Oumph

320 g sojabitar (t ex. oumph eller motsvarande)
2 msk olja
2 msk riven kokos

Tillbehör

mynta
yoghurt
naanbröd

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongtärningen och mango chutney.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut naanbröd mot glutenfritt alternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Kontrollera ingrediensförteckningen på naanbrödet och byt ev ut det mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt yoghurtalternativ. Kontrollera ingrediensförteckningen på naanbrödet och byt ev ut det mot mjölkproteinfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Charlotta

2020-03-08

Supergott! Hade inga naanbröd o är inte så förtjust i mynta så åt med salladsblad o pitabröd istället. Funkade toppen!

Anders

2017-11-25

Älskar det!

Redaktionen

2016-02-17

Hej Martine! Vad roligt att höra! Hoppas du hittar fler passande recept! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2893 KJ / 693 kCal
Fett 24 g
Salt 1.81 g
Kolhydrater 92 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden