Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sötpotatiscurry med kokosstekt oumph

Härliga orientaliska dofter sprider sig i köket när denna vegetariska curry tillagas. Sötpotatis samsas med kokos, kardemumma, ingefära och koriander. Grytan toppas med stekta sojabitar och yoghurt. Servera gärna med naanbröd. En härlig, matig och smakrik måltid att se fram emot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina oumphen.
  2. Gryta: Skala och skär sötpotatisen i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Skala och riv vitlöken och ingefäran.
  3. Fräs löken sakta i oljan i en panna tills den börjar ta färg. Tillsätt vitlök och torra kryddor och fräs med det någon minut. Lägg i potatis och ingefära, häll på buljongen och tomaterna. Koka sakta utan lock ca 40 minuter eller tills potatisen är klar.
  4. Smaksätt med mango chutney, limesaft, salt och peppar.
  5. Oumph: Stek oumphen i oljan i en stekpanna så att den får fin färg. Smaksätt med salt och peppar. Stek med kokosen den sista minuten så att den får fin färg.
  6. Tillbehör: Servera sötpotatisgrytan med kokosstekt oumph, mynta, yoghurt och naanbröd.

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongtärningen och mango chutney.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut naanbröd mot glutenfritt alternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Kontrollera ingrediensförteckningen på naanbrödet och byt ev ut det mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt yoghurtalternativ. Kontrollera ingrediensförteckningen på naanbrödet och byt ev ut det mot mjölkproteinfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Sötpotatisgryta
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald koriander
  • ev 1 krm chiliflakes
  • 6 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 3/4 msk mango chutney
  • 1/2 lime (0,5 lime motsvarar ca 3/4 msk saft)
  • salt och svartpeppar
Oumph
  • 320 g sojabitar (t ex. oumph eller motsvarande)
  • 2 msk olja
  • 2 msk riven kokos
Tillbehör
  • mynta
  • yoghurt
  • naanbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2893 kJ / 693 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept