Sötpotatiscurry med kokosstekt oumph

Härliga orientaliska dofter sprider sig i köket när denna vegetariska curry tillagas. Sötpotatis samsas med kokos, kardemumma, ingefära och koriander. Grytan toppas med stekta sojabitar och yoghurt. Servera gärna med naanbröd. En härlig, matig och smakrik måltid att se fram emot.

Ingredienser
4 portioner
Sötpotatisgryta
1 kg sötpotatis
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
1 msk curry
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald koriander
ev 1 krm chiliflakes
6 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller tärning)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
3/4 msk mango chutney
1/2 lime (0,5 lime motsvarar ca 3/4 msk saft)
salt
svartpeppar
Oumph
320 g sojabitar (t ex. oumph eller motsvarande)
2 msk olja
2 msk riven kokos
Tillbehör
mynta
yoghurt
naanbröd
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2893 KJ / 693 kCal
Fett24 g
Salt1.81 g
Kolhydrater92 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stSupergott! Hade inga naanbröd o är inte så förtjust i mynta så åt med salladsblad o pitabröd istället. Funkade toppen!
Charlotta
Älskar det!
Anders
Hej Martine! Vad roligt att höra! Hoppas du hittar fler passande recept! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Waw! Första riktigt goda veggi-rätt jag ätit! Även min fyraåriga son gillade det, speciellt oumphen! Kommer klart göras flera gånger!
Martine
Oumph om jag inte minner fel kommer ifrån att man odlar mögel på resterna från tillverkningen av sojamjölk. Det blir som en grynig massa kvar av bönorna, som man möglar för att det skall få en fastare konsistens.
Johanna
Vill gärna veta varifrån sötpotatis och sojabönorna som används till Oumph kommer ifrån eftersom det framställs som ett "Klimatsmart" val???
Maria