Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

Betyg 3.4 av 5.153 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

Krispigt grillade sötpotatisbiffar är perfekta som veganska burgare. Dessa gör middagen till en färggrann sommarmåltid. En härligt mättande rätt som ger smak och mångfald till grillfesten.

Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl cashewnötter
200 g sötpotatis
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1 lime
2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk bakpulver
1/2 dl majsstärkelse
1 dl sesamfrön

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Rekommenderar inte! 1. Det smakar inte sötpotatis. 2. Smeten är jättelös och går jättelätt sönder när man exempelvis ska vända dom i stekpannan. 3. Dom får ingen yta när man steker så det blir fortfarande en smetig klump när dom är klara. Slängde allt :)

    Saga

  • Svårt att få dem att hålla ihop, körde i ugnen efter försöket i stekpannan. Men ska sötpotatisen kokas först? Råriven finns ingen vätska att pressa ut

    Ann

    Hej Ann! Det är råriven sötpotatis vi provlagat med. Det kan variera hur mycket vätska som finns i själva sötpotatisen. Om du får samma resultat nästa gång kan du prova att tillsätta lite vatten eller limejuice och se om de håller ihop bättre då. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Min sötpotatis var väldig torr så jag mosade bönorna med en stavmixer. Jätte god smak.

    Marsha

  • Jätte goda. Åt med tahinidressing och majs.

    Marsha

  • Skitbra grundrecept! Kommer inte hålla ihop bra, men med lite extra limejuice och ingefära så blir det perfa. Massa massa massa krydda! Detta är ungefär som en alternativ falafel.

    Freja

  • Har någon gjort biffarna dagen innan de skall stekas och i så fall blev det bra ?

    Taina

    Hej Taina! Våra kockar hälsar att de rekommenderar att i så fall förbereda smeten dagen innan och steka dom dagen efter. Om det blir mycket vätska så häll av vätskan innan du formar till biffar och steker. Det är inget vi själva har testat men tror att det ska funka! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Super gott! Jag tog sötpotatis och en sallad med dressing gjord på olivolja, lime och salt. Extra gott med rostade solroskärnor till.

    Marie-louise

  • Mkt gott. Blev lite torr smet. Snarare deg

    Roger

  • Mycket goda! Biffarna blir fasta, så passar bra som burgare också.

    Elin tove johan

  • Gott men ta gärna i mer ingefära och lime

    Malin

Näringsvärde per portion

Energi1533 KJ / 366 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Burritos med vita bönor och indiska smaker
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cashew- och sötpotatisbiffar med ingefära
    Betyg 4.1 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cashewsmul med sesam och rostad lök
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Salig röra
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad