Sotad skrei med ljummen sallad

Betyg 3 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sotad skrei med ljummen sallad

Har du aldrig sotat fisk förut, måste du prova! Det är inte så svårt som det kanske låter och du får en ny härlig smakupplevelse. Knepet är att inte ha något fett i pannan när du sotar fisken. Servera sedan den mjälla torsken på en bädd av salladsblad och pressad potatis tillsammans med räkor och smält smör.

Sotad skrei med ljummen sallad

Ingredienser

4 portioner
4 bitar rimmade skrei med skinn (à 160 g)
2 st gemsallad eller romansallad (2 st gemsallad motsvarar 1 romansallad)
4 potatisar
3 kokta ägg
2 dl smetana
2 msk pepparrot
100 g norska skalade räkor
100 g smör
1 citron
1 knippe dill
rapsolja
salt
peppar

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3103 KJ / 741 kCal
Fett54.3 g
Kolhydrater20 g
Protein42 g

Testa liknande recept

  • Inkokt skrei med spetskålsallad
    Betyg 2.4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapssås med pepparrot
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad hel skreisida
    Betyg 2.3 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rimlag med citron
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saltgurka med smetana och honung
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad