Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

Betyg 3.5 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

En finsmakarmeny för dig som vill ha lite utmaningar i din matlagning. Riktig gourmetmat med andra ord. En lyxig förrätt med krispiga rotsellerichips och fräscha yoghurtsmaker. Tänk på att samma rotselleri används i flera delar av rätten!

Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

Ingredienser

4 portioner

Bakad rotselleri

ca 250 g rotselleri
100 g smör
1 tsk salt

Rotsellerichips

ca 125 g rotselleri
5 dl rapsolja
salt

Rotsellerikräm

ca 125 g rotselleri
2 dl vispgrädde
1 tsk salt

Getyoghurt och vatten krasse vierge

3 dl rapsolja
150 g vattenkrasse
kaffefilter
4 dl getyoghurt
salt

Rökt sikrom

3 msk rapsolja
50 g skalad mandel
60 g sikrom
rökspån
aluminiumform

Till servering

50 g vattenkrasse

Gör så här

Köp en stor rotselleri på ca 500 g som räcker till alla 3 recepten (för 4 port).
00:20:00
00:10:00
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från svenska professionella tävlingskockar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4763 KJ / 1138 kCal
Fett115 g
Salt3.06 g
Kolhydrater13 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Bakad rotselleri med smörstekt mandel
    Betyg 2.8 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipajer med Västerbottensost
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålrabbi med smetana och sikrom
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad