Carpaccio på gulbeta med manchego

Fräsch sallad på tunt, tunt skivade gulbetor. De friterade kaprisarna ger fin sälta och krisp till gulbetornas sötma. Servera betorna med en fräsch sallad, grovt hackade mandlar och manchego.

Ingredienser
4 portioner
2 stora gulbetor (à ca 125 g)
4 msk kapris
4 msk matolja
1 dl mandlar (gärna marconamandel eller hel, skållad mandel)
100 g manchegoost
1/2 förp mâchesallad (à 65 g)
2 msk lagrad balsamvinäger
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1406 KJ / 336 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein11 g
Kommentar
Både vackert färgglad och mycket god!
Charlotta
2023-01-15