Sotad råbiff

Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sotad råbiff

En kaxig aptitretare eller lyxig förrätt är denna råbiff på hjortinnanlår. Kaprissältan och citronfräschören lyfter det vilda köttet. Spanska osten manchego bidrar med skön sälta och gräddighet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Sotad råbiff

Ingredienser

4 portioner
200 g hjortinnanlår eller kalvinnanlår
2 msk kapris
finrivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
2 msk finskuren gräslök
1 krm salt
1 krm peppar
50 g manchegoost
8 kex av råg, t ex finncrisp

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bra! Bra! Bra!

    Maj-britt

Näringsvärde per portion

Energi792 KJ / 189 kCal
Fett12 g
Salt0.72 g
Kolhydrater6 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Kalvråbiff med friterad färskpotatis
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saltimbocca
    Betyg 4.1 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Carpaccio på gulbeta med manchego
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad