Ägg- och räkröra med gravlax

2
1
Ägg- och räkröra med gravlax

Gravlaxskivor serverade på kavring med en röra på ägg och räkor samt forellrom till garnering, en förrätt med lax som inte går av för hackor. Med wasabipasta och hovmästarsås smaksätter du räkröran som serveras sval.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Ägg- och räkröra med gravlax

Ingredienser

10 portioner
2 - 3 små ägg
2 burkar räkor i lake (à 360 g)
1/2 kruka gräslök
1 tsk wasabipasta (eller pepparrot på tub)
2 dl hovmästarsås
salt och peppar
10 skivor kavring
10 skivor gravlax (10 skivor motsvarar ca 300 g)
ca 50 - 75 g forellrom till garnering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kavring och färdig hovmästarsås.
I övrigt är rätten fri från mjölk.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd i stället för kavring.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anders

2006-08-21

kan det bli fel med de godaste råvaror som går att hitta? räkor, lax och ägg. mums filibabba