Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ägg- och räkröra med gravlax

Gravlaxskivor serverade på kavring med en röra på ägg och räkor samt forellrom till garnering, en förrätt med lax som inte går av för hackor. Med wasabipasta och hovmästarsås smaksätter du räkröran som serveras sval.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered 1 dag i förväg: Hårdkoka äggen i ca 7 minuter. Kyl och skala. Häll av räkorna och pressa ut lite av vätskan. Grovhacka räkor och ägg. Finhacka gräslöken.
  2. Blanda ägg, räkor, gräslök, wasabi och hovmästarsås. Smaka av med salt och peppar. Lägg blandningen i en lufttät burk. Ställ kallt.
  3. Vid servering: Ta fram ägg- och räkröran så att den inte serveras kylskåpskall. Smaka av. Tillsätt ev mer wasabi.
  4. Lägg kavringskivorna på tallrikar. Täck dem med gravlax. Skeda på räkblandingen. Garnera med forellrom.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kavring och färdig hovmästarsås.
I övrigt är rätten fri från mjölk.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd i stället för kavring.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 - 3 små ägg
  • 2 burkar räkor i lake (à 360 g)
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 tsk wasabipasta (eller pepparrot på tub)
  • 2 dl hovmästarsås
  • salt och peppar
  • 10 skivor kavring
  • 10 skivor gravlax (10 skivor motsvarar ca 300 g)
  • 50 - ca 75 g forellrom till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer