Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Betyg 4.7 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Bjud på en magisk smakkombination av sotad lax, picklat äpple och brynt smör. Denna ljuvliga rätt passar extra bra ihop med ett glas torr äppelcider.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

Ingredienser

6-8 portioner
4 msk salt
4 msk strösocker
1 1/2 msk torkad dill
1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten)
100 g smör
1/4 gurka

Picklat äpple

1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 cm skalad färsk ingefära
2 gröna äpplen (gärna Granny Smith)

Garnering

1 dl rostade pinjenötter
plockad dill
ev 80 g lax- eller forellrom

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gott men etter-salt, tyvärr.

    Carin

  • Gott men rekommenderar mindre salt. Halva mängden ca 2 msk räcker

    Ann-sofi

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi2621 KJ / 626 kCal
Fett46 g
Salt1.6 g
Kolhydrater12 g
Protein39 g

Testa liknande recept

  • Ägghalvor med lax och rom
    Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Liten sallad på sked
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxcrostini med sojamajonnäs
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparrot- och forellromspotatis
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad