Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sockerstekta äpplen med mascarpone och biscotti

Sockerstekta äpplen med mascarpone och biscotti är en delikat efterrätt och en spännande smakupplevelse med söta äpplen, syrlig mascarponecrème och biscottiströssel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mascarpone med florsocker, smaka av med rivet citronskal och några droppar pressad citronjuice.
  2. Dela och kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i matfettet tills de får fin färg, strö på sockret och stek med en halv minut. Lägg äpplena i en form eller portionsformar, fördela mascarponecrèmen på och strö på grovkrossade biscotti.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria biscotti.
Gör laktosfri: byt ut mascarponen mot laktosfri crème fraiche och vispad laktosfri grädde (250 g mascarpone motsvarar 1 dl laktosfri crème faiche och 1,5 dl vispad laktosfri grädde). Använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera att biscotti-kakorna inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g mascarpone
  • 4 msk florsocker
  • 1 citron
  • 4 äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk råsocker
  • 15 biscotti
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2969 kJ / 714 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer