Sotad lax med basilika- och avokadokräm

Betyg 4.1 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Sotad lax med basilika- och avokadokräm

Otroligt god variant på lax! Ytan blir karamelliserad och knaprig, men köttet mjukt och saftigt. Basilika- och avokadosalladen med mascarpone är både fräsch och krämig.

Sotad lax med basilika- och avokadokräm

Ingredienser

8 bufféportioner
3 msk råsocker
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
800 g skinnfri laxfilé (som har varit fryst minst 72 timmar)

Basilika- och avokadokräm

3 salladslökar
3 tomater
1 kruka basilika
3 avokador
250 g mascarpone
salt
peppar
1 citron

Gör så här

00:01:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej, ska laxen vara tinad innan den sotas?

    Pernilla

  • Gott. Jättegott!

    Christina

Näringsvärde per bufféportion

Energi1831 KJ / 441 kCal
Fett35.1 g
Kolhydrater9.6 g
Protein20.7 g

Testa liknande recept

  • Charkuteri på selleri med mascarpone
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakstiramisu med fruktkompott
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbsblixt
    Betyg 2.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mascarponekräm
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad