Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sotad kyckling

Ett enkelt recept på kryddig kyckling. Sotad kyckling gör du av bland annat fänkål, paprikapulver, kajennpeppar och citronpeppar - perfekt för dig som gillar att grilla.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sotlag: Stöt fänkålen. Blanda alla kryddorna och sockret till sotlagen.
  2. Rulla kycklinglåren i sotlagen, så att de blir helt täckta.
  3. Grilla kycklingen över svag glöd i 10-15 minuter på varje sida. Passa så att den inte blir alltför sotig.
  4. Servera gärna tillsammans med Ceasarsallad.

Tips

Sockret gör att det lätt blir bränt. Därför ska man vara försiktig när man grillar: Visst ska det ha en sotig smak men det får inte bli bränt.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 10 kycklinglår
Sotlag
  • 2 msk torkad fänkål
  • 3 msk socker
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 msk salt
  • 1 msk kajennpeppar
  • 1 msk citronpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?