Söta skorpor med nötter och koriander

Gör dina egna söta skorpor att servera till efterrätten eller den fina desserten. Sötmandel och hasselnötter gör skorporna underbart knapriga och de får en frisk smak av koriander och apelsin.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Ingredienser
45 skorpor
1 dl hasselnötter
1 dl sötmandlar
100 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1 1/4 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk stött eller malen koriander
1/4 tsk salt
1 ägg
finrivet skal av 1 apelsin
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer