Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Söta skorpor med nötter och koriander

Gör dina egna söta skorpor att servera till efterrätten eller den fina desserten. Sötmandel och hasselnötter gör skorporna underbart knapriga och de får en frisk smak av koriander och apelsin.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 45 skorpor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka nötter och mandel grovt i en matberedare. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Mixa ihop smör, mjöl, socker, sirap, bakpulver, vaniljsocker, koriander och salt i matberedaren. Häll över i en bunke. Rör ner ägg, nötter, mandel och apelsinskal.
  4. Skär degen i fyra delar (för 45 skorpor). Rulla ut till långa längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till dem lite.
  5. Grädda längderna ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna något. Skär i cm-tjocka skivor på snedden. Lägg dem med snittytan upp.
  6. Sänk ugnsvärmen till 100°C. Torka skorporna ca 35 minuter i ugnen. Låt svalna helt och förvara torrt i en burk. Servera gärna tillsammans med Plommon i portvin.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 45 skorpor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl sötmandlar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk stött eller malen koriander
  • 1/4 tsk salt
  • 1 ägg
  • finrivet skal av 1 apelsin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer